ua en ru

Польща очікує зустрічі з Гриневич через закон про освіту, - посол

Польща очікує зустрічі з Гриневич через закон про освіту, - посол Фото: Лілія Гриневич (kmu.gov.ua)

Польща не приєдналася до листа країн, які висловилися проти закону про освіту

Польська сторона очікує зустрічі з міністром освіти України Лілією Гриневич у зв'язку з новим українським законом про освіту. Про це заявив посол Польщі в Україні Ян Пєкло в Любліні в рамках конгресу ініціативи Східної Європи, передає "Укрінформ".

"Польща не приєдналася до листа країн, які висловилися проти закону. Ми чекаємо зустрічі з Гриневич, на якій хочемо почути її думку", - сказав Пєкло.

Нагадаємо, раніше польський віце-міністр закордонних справ Бартош Ціхоцький застеріг Україну перед порушенням міжнародних зобов'язань в контексті нового освітнього закону.

Представник Міністерства закордонних справ Польщі зазначив, що польська сторона розуміє необхідність підтримки української мови, але при цьому застерігає Україну перед порушенням міжнародних зобов'язань в контексті нового освітнього закону, що стосується навчання мовами національних меншин.

25 вересня президент України Петро Порошенко підписав закон "Про освіту". Він зазначив, що документ підвищить роль державної української мови в освітньому процесі, а також забезпечує рівні можливості для всіх, оскільки гарантує кожному випускнику високий рівень володіння мовою, необхідний для успішної кар'єри в Україні.