ua en ru

Польща була та залишається не просто сусідом, а й близьким партнером України, - Яценюк

Польща була та залишається не просто сусідом, а й близьким партнером України, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Яценюк виступив на п’ятому Київському безпековому форумі для молоді

Польща була, є і залишається не просто сусідом, а близьким партнером України. Про це заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк під час п’ятого Київського безпекового форуму для молоді, організованого Фондом "Відкрий Україну" 9 лютого, повідомляє прес-служба НФ.

"Польща була, є і залишається не просто нашим сусідом, а нашим близьким партнером… У мене викликають дуже велике занепокоєння останні події, які відбуваються у наших двосторонніх відносинах. Неприйнятно, коли будь-яка зі сторін намагається отримати політичний рейтинг чи політичні дивіденди на трагічних сторінках нашого минулого", - наголосив Яценюк.

Лідер "Народного фронту" зазначив, що "між Україною і Польщею був започаткований історичний діалог вже більше десятиліття тому": "Було декілька спільних декларацій, які вкладалися в слова Івана Павла Другого: "прощаємо і просимо прощення".

"Моє послання до наших польських друзів тільки одне: давайте не зраджувати, а слідувати словам Іоанна Павла Другого. Ми ці сторінки перегорнули. Ми не маємо права писати нову книгу протистояння між Україною і Польщею на трагічних подіях минулого. Нам зараз треба думати про наше спільне майбутнє в Європейському Союзі", - наголосив він.

Яценюк підкреслив, що Україна поважає внутрішню політику Польщі й висловив переконання, що Польща і чинний польський уряд так само поважають Україну та українську історію.