ua en ru

Польща сподівається на швидке вирішення історичних питань з Україною, - Чапутович

Польща сподівається на швидке вирішення історичних питань з Україною, - Чапутович Фото: МЗС Польщі (wikimedia.orgAdrian Grycuk)

Польща і надалі підтримуватиме європейські прагнення України

У Польщі сподіваються на врегулювання проблемних історичних питань у відносинах з Україною незабаром. Про це заявив новий глава МЗС Польщі Яцек Чапутович під час телефонної розмови з українським колегою Павлом Климкиным, передає МЗС Польщі.

"(Чапутович - ред.) висловив надію на швидке вирішення проблемних історичних питань у відносинах Польщі та України", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, Яцек Чапутович підтвердив прихильність Польщі суверенітету і територіальної цілісності України. Також він підкреслив, що Польща і надалі підтримуватиме європейські прагнення України.

У польському МЗС зазначили, що свої перші телефонні розмови на новій посаді Яцек Чапутович провів з головами МЗС Угорщини (на прохання угорської сторони) та України.

Нагадаємо, 9 січня в уряді Польщі відбулися кадрові зміни, своїх крісел позбулися 9 міністрів. Зокрема, посаду втратили глава Міністерства закордонних справ Вітольд Ващиковський, глава Міністерства внутрішніх справ Маріуш Блащак, міністр оборони Антоні Мацеревич, а також міністр фінансів (цю посаду досі обіймав прем'єр Матеуш Моравецький), міністр підприємництва та технологій, міністр інвестицій і розвитку, міністр охорони здоров'я, міністр навколишнього середовища, міністр інфраструктури