ua en ru

Польща не змінить своєї думки з приводу ОУН-УПА, - Коморовський

Польща не змінить своєї думки з приводу ОУН-УПА, - Коморовський Фото: Броніслав Коморовський

Польща не може прийняти точку зору України

Польща не змінить своєї думки з приводу Української Повстанської Армії (УПА) і Організації Українських Націоналістів (ОУН). Про це в інтерв'ю виданню Rzeczpospolita заявив Президент Польщі Броніслав Коморовський, передає "Радіо Польща".

"Те, що Україна прийняла закон, що визнає діячів ОУН і УПА борцями за вільну країну, на даний момент закрив дискусію з цього питання. Польська сторона не в змозі прийняти таку точку зору. Ми не змінимо нашої думки щодо ОУН і УПА, бо на власній шкурі відчули негативні результати їх діяльності. У цьому я бачу загрозу для польсько-українського об'єднання", - заявив Коморовський.

Президент Польщі також додав, що відсутність дискусії на дану тему негативно позначається на діалозі між країнами.

"Відсутність можливості дискусії з приводу ОУН і УПА вбиває польсько-український діалог про історію. Історія нас ділить, але об'єднує сучасність. В сфері інтересів Києва знаходиться повернення до діалогу. Я думаю, що цей момент настане, і з'явиться шанс об'єднатися". - сказав він.

Коморовський також зазначив, що ситуація в Україні залишається пріоритетним для Європи

Нагадаємо, 9 квітня народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому законопроект № 2538-1 про ОУН і УПА "ПРО правовий статус та вшанування пам'яті учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті".