ua en ru

Польща і Голландія запустять телеканал протидії пропаганді Росії

Польща і Голландія запустять телеканал протидії пропаганді Росії Фото: Гжегож Схетина

10 вересня відбудеться конференція у Варшаві, що стосується деталей фінансування проекту

З ініціативи польської та нідерландської влади в Європі буде створений російськомовний телеканал. Він може почати роботу вже в 2016 році і "поставлятиме правдиву, ретельно перевірену інформацію", повідомляє Польське радіо з посиланням на міністра закордонних справ Польщі Гжегожа Схетина.

"Деталі ініціативи про створення російськомовного каналу будуть представлені 20 липня на зустрічі глав дипломатії держав-членів Євросоюзу. За словами Гжегожа Схетина, 10 вересня відбудеться конференція у Варшаві, що стосується деталей фінансування проекту", - йдеться в повідомленні.

"Ми сприймаємо цю ініціативу як польсько-нідерландську, однак хочемо, щоб інші країни до нас приєдналися", - підкреслив глава МЗС Польщі.

За словами Схетина, метою проекту є спроба зробити доступними "вільне слово і вільну інформацію" для сходу Європи, Росії та російськомовної меншини в країнах Східної Європи.

"Мова йде про створення нового проекту - такого, який гарантує відмову від використання мови пропаганди та агресії, а буде постачати правдиву, ретельно перевірену інформацію", - додав він.

На думку Гжегожа Схетина, російськомовний телеканал може створювати програми, які могли б використовувати вже існуючі російськомовні ЗМІ.

"Для нас важливо, щоб незалежний телеканал міг приносити користь всій інфраструктурі російськомовних ЗМІ", - повідомив глави МЗС Польщі, зазначивши, що новий телеканал міг би почати роботу в наступному році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ЄЕСК вважають, що з Росією не слід боротися контрпропагандою.