ua en ru

Більше половини українців вважають участь у громадянському суспільстві ефективним захистом їхніх прав

Більше половини українців вважають участь у громадянському суспільстві ефективним захистом їхніх прав Фото: Ніл Волкер (un.org.ua)

ООН готова підтримувати розвиток громадянського суспільства в Україні

Більше половини українців вважають участь у громадянському суспільстві ефективним захистом їхніх прав. Про це на відкритті форуму організаційного розвитку громадянського суспільства повідомив координатор системи ООН в Україні Ніл Волкер, передає кореспондент РБК-Україна.

"План дій до 2030 року виглядає впевнено. Організації громадянського суспільства мають важливу роль. ООН також буде надавати свою підтримку. Наша підтримка включає підтримку можливостей громадянського суспільства", - заявив Волкер.

Він також відзначив готовність ООН у підтримці розвитку громадянського суспільства в Україні.

"58% українців вважають, що участь в громадянському суспільстві є ефективним захистом їхніх прав. Дослідження, яке проводило Міністерство молоді і спорту, декларує інтерес молоді до змін у громадськості. Хочу відзначити їхню зосередженість на розширення. Ми в ООН вважаємо за честь працювати з вами", - підкреслив Волкер.

Крім того, він додав, що ООН працює з тисячами організацій по громадянському суспільству. Так, у 2017 була надана підтримка 11 тис. організацій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комісар Європейського Союзу з питань Європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоханнес Хан підтвердив готовність Європи надавати Україні всебічну підтримку у проведенні реформ.