ua en ru

Більше половини українців проти надання Донбасу особливого статусу

Більше половини українців проти надання Донбасу особливого статусу Фото: майже половина українців виступають за припинення економічних зв'язків з ДНР і ЛНР

Також понад 52% не підтримують ідею проведення виборів на окупованих територіях Донбасу

Понад 56% громадян України негативно сприймають ідею надання Донбасу особливого статусу. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова 25 30 березня 2016 .

Згідно з даними дослідження, 56,4% респондентів не підтримує надання Донбасу особливого статусу, за таку ідею – 23,8% опитаних, 19,8% не визначилися з відповіддю.

Ідею проведення виборів на окупованих територіях Донбасу до повернути їх під контроль української влади не підтримує 52,5% населення України, за таку ідею - 31,2% опитаних, решта не змогли визначитися з відповіддю на питання.


Крім того, за даними опитування, 42,3% опитаних не підтримують амністію для всіх учасників сепаратистських рухів, які не скоїли тяжких злочинів, підтримують таку ідею 31,2% респондентів, решта не змогли визначитися з відповіддю на питання.

Також 45,9% українців підтримують припинення будь-яких економічних зв'язків з територіями ДНР і ЛНР до повного встановлення Україною контролю над цими територіями. Не підтримують цієї ідеї близько третини опитаних (33,3%).

Також більше третини опитаних (35,9%) негативно оцінюють поточні результати Мінських домовленостей щодо ситуації на Донбасі. Позитивно оцінюють ці результати 16,6% респондентів, нейтрально - 24,3%. 10% опитаних нічого не знають про ці домовленості, а 13,1% респондентів не визначилися з відповіддю.

Нагадаємо, за даними організації Transparency International Україна, позитивні зміни в Україні можливі, покарані корумповані чиновники, вважає 43% українців.