ua en ru

Більше половини сільського населення світу не охоплене системою охорони здоров'я, - МОП

Більше половини сільського населення світу не охоплене системою охорони здоров'я, - МОП Фото: Міжнародна організація праці

У сільській місцевості світу не вистачає 7 млн медпрацівників

Більше половини сільського населення світу не мають доступу до основних видів медичних послуг. Про це йдеться в доповіді Міжнародної організації праці (МОП).

Зокрема, доповідь показує, що 56% людей в усьому світі, що живуть у сільських районах, не мають доступу до основних видів медичних послуг, що більш ніж удвічі вище, ніж у міських районах, де цього доступу немає у 22 % населення.

Найбільша кількість людей у сільських районах, не охоплених основними видами медичних послуг, проживає в Африці, де їх частка становить 83%. Так само існує тенденція, яка показує, що цей показник високий в тих країнах, які також є найбіднішими.

При цьому найбільш суттєвий розрив між міськими та сільськими районами відзначається в країнах Азії. Наприклад, в Індонезії частка людей у селі, не охоплених медичними послугами, вдвічі перевищує відповідний показник у міських районах.

Найбільш очевидна з причин такого високого показника - нестача медичних працівників у сільських районах. Згідно з даними МОП, у світі лише 23% медичних працівників працюють на селі. Також з 10,3 млн медичних працівників, яких сьогодні не вистачає у світі, 7 млн потрібні саме в сільських районах.

Нагадаємо, раніше Міжнародна організація праці повідомляла, що кількість безробітних до 2019 р. збільшиться з 201 млн до 212 млн осіб