ua en ru

Більше половини росіян вірить у загрозу масштабної війни РФ з НАТО

Більше половини росіян вірить у загрозу масштабної війни РФ з НАТО 54% росіян вірять у загрозу війни з НАТО

Більше половини громадян Росії вірить у загрозу початку масштабної війни між РФ і країнами НАТО. Про це повідомляє "Комерсант" з посиланням на фонд "Громадської думки".

Згідно з даними опитування, 54% респондентів вважають, що зараз існує "реальна загроза початку масштабної війни між Росією і країнами НАТО". У тому, що найближчим часом такої війни не буде, впевнені 37%, ще 9% вагалися з відповіддю.

При цьому частіше за інших в існування загрози війни вірять громадяни з низьким доходом (до 20 тис. руб.), жителі міст з населенням менше 1 млн, росіяни старше 60 років, а також молоді люди з вищою освітою. Рідше інших - громадяни від 31 до 45 років, москвичі та жителі міст-мільйонників.

Крім того, 66% росіян переконані, що "миролюбна політика" Росії останнім часом сприяє зниженню ризику масштабної війни з НАТО, оскільки РФ "прагне вирішувати всі питання дипломатичним шляхом". Ще 15% вважають, що російська зовнішня політика підвищує ризик початку війни, так як "зміцнення Росії посилює ворожість Заходу", "дії РФ в Україні викликають протест західних країн".

Нагадаємо, напередодні газета The Independent повідомила, що РФ пригрозила НАТО ядерною зброєю при спробі повернути Крим Україні.