ua en ru

Більше половини німців хочуть переобрання Меркель канцлером, - опитування

Більше половини німців хочуть переобрання Меркель канцлером, - опитування Фото: Ангела Меркель

Показники Меркель в опитуваннях громадської думки значно покращилися

Більше половини німців хочуть переобрання Ангели Меркель в якості федерального канцлера. Про це свідчать дані опитування, проведеного інститутом вивчення громадської думки Emnid для видання Bild am Sonntag.

Повідомляється, що за результатами дослідження, 55% опитаних хотіли б, щоб Меркель продовжувала займати посаду канцлера і після виборів 2017 року. При цьому 39% німців дотримуються зворотної думки.

За даними газети, показники Меркель в опитуваннях громадської думки значно покращилися. Так, у серпні лише 42% німців виступали за новий термін для Меркель в якості канцлера, у той час як половина опитаних була проти.

Цього тижня Меркель пообіцяла відповісти на питання про своє висунення на пост канцлера ФРН на новий строк "у відповідний момент, який ще не настав". Раніше політик з німецького Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Норберт Реттген в інтерв'ю телеканалу CNN заявив, що лідер партії Ангела Меркель буде балотуватися на четвертий термін на посаді канцлера ФРН.

Нагадаємо, лідери Німеччини, Британії, Франції, Італії, Іспанії і США на зустрічі в Берліні домовилися не знімати санкції проти Російської Федерації.