ua en ru

Більше половини американців вважають, що РФ вплинула на вибори з допомогою соцмереж, - опитування

Більше половини американців вважають, що РФ вплинула на вибори з допомогою соцмереж, - опитування Фото: опитування (pixabay.com)

Більше половини американців вважають, що РФ вплинула на результат виборів у США

Більше половини американців вважають, що РФ вплинула на результат президентських виборів 2016 року в США за допомогою соціальних мереж. Про це свідчать результати опитування, опубліковані в п'ятницю телеканалом CNN.

Так, згідно з результатами опитування, 54% респондентів вважають, що РФ вдалося вплинути на минулорічні вибори з допомогою публікації різного роду політичною інформацією в соцмережах, включаючи Facebook. При цьому 43% опитаних вважають, що вплив такого контенту на результат виборів малоймовірний.

Якщо брати виключно республіканців, то лише 15% з них схильні вважати, що матеріали, нібито публікувалися пов'язаними з РФ особами в соцмережах, могли вплинути на результат виборів, на яких здобув перемогу Дональд Трамп. Серед демократів цей показник досягає 82%.

При цьому кожен десятий учасник опитування заявив, що знає когось, хто змінив свої вподобання щодо одного з кандидатів на виборах за інформацією, почерпнутою з соцмереж.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Facebook передасть Конгресу США політичні рекламні оголошення, з допомогою яких влада РФ ймовірно, намагалися втрутитися в хід виборів президента США в 2016 році.

Тим часом глава компанії Марк Цукерберг заявив, що компанія вживатиме заходів для запобігання використання Facebook для "підриву демократії".