ua en ru

Facebook передасть Конгресу США відомості про ймовірне втручання РФ у президентські вибори

Facebook передасть Конгресу США відомості про ймовірне втручання РФ у президентські вибори Фото: Facebook (з відкритих джерел)

Компанія вживатиме заходів для запобігання використання Facebook для "підриву демократії"

Компанія Facebook передасть Конгресу США політичні рекламні оголошення, з допомогою яких влада РФ ймовірно, намагалася втрутитися в хід виборів президента США в 2016 році. Про це повідомляє DW.

"Після глибокого аналізу юридичних норм та політики компанії ми вирішили, що якщо ми поділимося рекламою, яку виявили, з Конгресом, то це допоможе владі завершити життєво важливу роботу по оцінці подій на виборах 2016 року", - заявив віце-президент Facebook Елліот Шраге.

Тим часом глава компанії Марк Цукерберг заявив, що компанія вживатиме заходів для запобігання використання Facebook для "підриву демократії".

"Ми будемо показувати, хто заплатив за конкретну рекламу, щоб ви могли перейти на сторінку оплатив те чи інше оголошення і побачити, які ще реклами і для якої аудиторії він розміщує", - пояснив Цукерберг.

За його словами, також співробітники компанії будуть більш ретельно перевіряти політичну рекламу і розширювати взаємодію з виборчими комісіями.

Нагадаємо, керівництво Twitter викликали на допит через російську пропаганду.