ua en ru

Майже половина українців підтримує вступ України в ЄС, - опитування

Майже половина українців підтримує вступ України в ЄС, - опитування Фото: вступ України в ЄС підтримує половина українців

При цьому 35% опитаних вважають, що країні не потрібно вступати до Євросоюзу

Більше половини - 49,7% українців вважають, що Україні потрібно вступити до Європейського союзу. Про це свідчать дані опитування, представленого Центром Разумкова, передає ВВС.

Так, 46% респондентів також назвали головним зовнішньополітичним пріоритетом відносини з країнами ЄС, 13% - із Росією, 7% - з іншими країнами СНД.

При цьому понад 35% опитаних вважають, що країні не потрібно вступати до Євросоюзу. Зазначається, що на сході, Донбасі та півдні людей із такими поглядами більше, ніж на заході та в центрі. Також чим молодші респонденти, тим частіше вони виступають за вступ України до ЄС.

Підкреслюється, що різниця між прихильниками та противниками вступу до НАТО ще менша: 44% виступають за вступ в Альянс, 38% - проти. 33% також підтримують позаблоковий статус країни.

Також, відповідно до результатів опитування, 55% українців виступають проти розриву дипломатичних відносин України з Росією, підтримують цю ідею майже 25% опитаних.

Нагадаємо, комітет Європарламенту з громадянських свобод і внутрішніх справ (LIBE) підтримав надання Україні безвізового режиму.