ua en ru

Майже половина росіян виступає за відставку Медведєва, - опитування

Майже половина росіян виступає за відставку Медведєва, - опитування Фото: за відставку Дмитра Медведєва висловилися 45% росіян (premier.gov.ru)

У Росії зростає недовіра до прем'єр-міністра Дмитра Медведєва

За відставку прем'єр-міністра Російської Федерації Дмитра Медведєва в тій або іншій мірі виступає майже половина росіян. Відповідні дані наводить недержавна дослідницька організація Левада-Центр, передає російське видання РБК.

Згідно з даними опитування, за відставку Медведєва виступають 18% опитаних, також до відставки прем'єра схиляються ще 27% респондентів. "Скоріше проти" такого розвитку подій виступили 25%, "точно проти" - 8%. Решта 23% опитаних не змогла дати відповідь.

медведєв, опитування

Фото: результати опитування в РФ

Також повідомляється, що довіра до Медведєва в Росії поступово знижується з травня 2016 року. Зокрема, у зазначений період часу йому повністю довіряли 14% опитаних, у квітні 2017 року показник знизився до 3%. Число росіян, шо "в основному довіряли", за цей же час знизилося з 39 до 30%. Збільшилася й кількість респондентів, які "зовсім не довіряють" Медведєву - з 14 до 19% відповідно.

Крім того, наводиться динаміка зростання показників негативного ставлення до російського прем'єра. Зокрема, кількість росіян, що висловлюють симпатію Медведєву, за 4 роки знизилася з 12 до 8%. З 5 до 9% зросла кількість опитаних, які відчувають до нього антипатію", з 2 до 4% - "відразу".

На думку російського політолога Степана Гончарова, рейтинг Медведєва впав після публікації розслідування Фонду боротьби з корупцією (ФБК), наростання внутрішніх економічних проблем і зниження ефекту "посткримського консенсусу".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в березні рейтинг схвалення діяльності президента РФ Володимира Путіна впав на 2% і склав 82%.