ua en ru

Половина росіян хоче відповісти на українські санкції проти банків РФ

Половина росіян хоче відповісти на українські санкції проти банків РФ Фото: Сбербанк

Кожен другий росіянин вважає за необхідне відповісти на закриття російських банків в Україні

Кожен другий росіянин згоден з необхідністю відповісти на українські санкції щодо банків РФ. Про це свідчать результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), опубліковані на його сайті.

"Зробити певні кроки у відповідь необхідно - вважає половина опитаних (50%). Серед можливих заходів найчастіше називають відповідні санкції (21%), інші жорсткі заходи (виведення філій російських банків з України - 5%, закриття кордону - 3%, припинення поставок газу - 2% та ін). Однак звучать і пропозиції щодо ведення переговорів (10%)", - повідомили у ВЦВГД.

За даними соціологів, 40% респондентів заявили, що не вважають за потрібне реагувати яким-небудь чином на подію.


Введенням санкцій відносно російських банків, на думку учасників опитування, влади України в першу чергу хочуть ще більше загострити відносини з Росією (так вважають 10% респондентів), нанести шкоду Росії (8%). Ще 6% опитаних висловили думку, що українська влада хотіли таким чином розв'язати військовий конфлікт. При цьому більше половини опитаних (54%) не змогли висловити думку з цього питання.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін підписав закон, що вводить заборону нагрошові перекази в Україну через іноземні платіжні системи.