ua en ru

Половина офісних працівників не дотягує до наступної зарплати

Половина офісних працівників не дотягує до наступної зарплати Фото: "білі комірці" відчувають проблеми з фінансами

Менше всіх на нестачу коштів скаржаться IT-шники і фахівці у сфері телекомунікацій

Рівно половина офісних працівників щомісяця витрачає свою зарплату раніше, ніж отримує наступну. Про це свідчать дані Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

При цьому ще півроку тому в настільки непростій ситуації перебували лише третину "білих комірців". Кожен п'ятий відчуває дефіцит бюджету приблизно раз в три місяці, а кожен десятий - мінімум раз на півроку. Відповідно, знизилася кількість тих, хто стикається з фінансовими труднощами раз на рік і рідше, або майже ніколи не виявляється в ситуації безгрошів'я.

"Найчастіше матеріальні труднощі відчувають працівники сільського господарства, логістичних центрів і представники консалтингових компаній, що надають послуги населенню. Менше всіх на нестачу коштів скаржаться IT-шники і фахівці у сфері телекомунікацій. Слід зазначити, що саме в цих галузях спостерігався найменший відсоток скорочення заробітних плат. Що стосується IT-галузі, то вона чи не єдина в Україні, де зарплати практично завжди виплачуються з прив'язкою до валюти", - зазначили у HeadHunter.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у серпні 2015 р. В опитуванні взяли участь 5 тис. 268 респондентів з різних регіонів України.

Нагадаємо, заборгованість по виплаті заробітної плати в Україні (без урахування тимчасово окупованій території Криму, р. Севастополя та частині зони проведення АТО) за станом на 1 вересня 2015 р. склала 2 млрд 004 млн 195 тис. грн.