ua en ru

Повну монетизацію пільг в Україні проведуть в 2018 році, - Рева

Повну монетизацію пільг в Україні проведуть в 2018 році, - Рева Фото: Андрій Рева

До 1 червня цього року у Львівській області проведуть експеримент з монетизації пільг

Повну монетизацію пільг в Україні проведуть в 2018 році. Про це повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає прес-служба Міністерства.

"До 1 липня 2017 у Львівській області буде здійснений експеримент по монетизації пільг, а вже з 2018 року, за результатами цього експерименту, планується проведення повної монетизації пільг по всій країні. Сьогодні на пільгові програми використовується для 15 млрд гривень, це на рік. У 2018 році, якщо взяти всі програми, які мають фінансуватися, це буде близько 20 млрд гривень", - сказав Рева.

Нагадаємо, раніше Рева назвав чотири пріоритети соціальної політики в Україні. Першим пріоритетом була визначена комплексна реформа системи оплати праці, запровадження європейських стандартів у сфері соціально-трудових відносин.

Другим пріоритетом він назвав реформу системи пенсійного забезпечення, третім - забезпечення адресності надання державної соціальної допомоги, четвертим - децентралізацію системи соціальних послуг та їх розвиток на рівні територіальних громад.