ua en ru

Політв’язня Балуха етапують в Керченську колонію, - Чийгоз

Політв’язня Балуха етапують в Керченську колонію, - Чийгоз Фото: Володимир Балух (helsinki.org.ua)

Російська влада поки не надала підтверджень

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що українського політв’язня Володимира Балуха повинні 18 жовтня 2018 етапувати до Керченської колонії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Крим.Реалії.

На даний час російська влада не надала підтверджень цієї інформації.

Раніше стало відомо, що український активіст Володимир Балух тимчасово припиняє голодування. За даними його адвоката Дмитра Дінзе, у нього після понад 200 днів голодування з’явилась підозра на виразку чи панкреатит.

Перед цим "Верховний суд Криму" окупаційної влади півострову частково пом’якшив вирок засудженого до 5 років колонії політв’язню, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії, а також штрафу у розмірі 10 неоподатковуваних мінімум доходів громадян. Цей вирок було винесено за сукупністю двох кримінальних справ.

Нагадаємо, лідер кримськоготатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що Путін тримає при собі заручників, щоб мати "обмінний матеріал". За його словами, якщо Путін врешті-решт погодиться на обмін, то Україні доведеться віддати за політв'язнів російських терористів, "які по лікоть в крові скоювали серйозні злочини".