ua en ru

Поліція зареєструвала провадження щодо звільнення Соломатіної із НАЗК

Поліція зареєструвала провадження щодо звільнення Соломатіної із НАЗК Фото: Ганна Соломатіна (uacrisis.org)

Раніше Печерський районний суд Києва зобов'язав поліцію розслідувати звільнення Соломатіної

Поліція внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) провадження щодо звільнення Ганни Соломатіної із Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Про це йдеться у повідомленні Transparency International Ukraine у Facebook.

#SolomatinaGate Нарешті кримінальне провадження щодо грубого порушення законодавства про працю у ЄРДР! Минуло 1,5...

Опубліковано Transparency International Ukraine 5 квітня 2018 р.

.

"Минуло 1,5 місяця після ухвали Печерського суду... й Печерське управління поліції у м. Києві внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань провадження щодо незаконного звільнення Ганни Соломатіної з посади керівника Департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, провадження кваліфікували за ч.1 ст.172 (грубе порушення законодавства про працю) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Печерський районний суд Києва зобов'язав поліцію розслідувати звільнення Ганни Соломатіної з Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Соломатіна у листопаді 2017 року заявила, що у НАЗК е-декларування використовується для покриття лояльних до влади чиновників, розправи над незгодними та з метою особистого збагачення голови НАЗК та членів НАЗК. Документи, які свідчать про корупцію у відомстві вона передала до Генпрокуратури, однак з невідомих причин вони були вилучені і повернуті назад в агенство.

У НАЗК назвали недостовірною інформацію про зловживання в агентстві та заявили, що подали на Соломатіну до суду через такі заяви. У відомстві додали, що вона не працює у НАЗК з 31 жовтня 2017 року.