ua en ru

Поліція закрила справу проти підприємця, який застрелив грабіжника під Києвом

Поліція закрила справу проти підприємця, який застрелив грабіжника під Києвом Фото: Нацполиция

Розслідування встановило, що чоловік не перевищив заходи необхідної оборони

Поліція закрила кримінальне провадження по справі жителя київської області, який застрелив увірвався в будинок грабіжника. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко Facebook.

"Слідчим Національної поліції, за погодженням з прокуратурою, закрито кримінальне провадження за фактом вчинення умисного вбивства при можливому перевищенні меж необхідної оборони", - заявив Геращенко.

За його словами, розслідування у цій справі довело, що чоловік діяв законно і не перевищив заходи самооборони.

Також Геращенко повідомив, що особистість застреленого грабіжника і трьох його напарників була встановлена, двоє з них є громадянами Російської Федерації. Зловмисники заарештовані.

"Завдяки тому, що один із нападників був застрелений на місці господарем будинку, його особистість і особистість його трьох спільників була встановлена негайно. Троє грабіжників, двоє з яких були громадянами РФ, були затримані і заарештовані", - написав він.

Кожен має право захищати себе, свою родину і свій дім від незаконних посягань - зі зброєю в руках! Слідчим ...

Опубліковано Антоном Геращенком 5 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що невідомі в масках розбили вікна і увірвалися в будинок приватних підприємців в Сухолуччі Київської області. У нападників при собі вогнепальну і холодну зброю, а також лом. Вони напали на 40-річну жінку, яка на кухні першого поверху мила посуд, били її з вимогою віддати гроші та коштовності.

Господар будинку застрелив одного з грабіжників із зареєстрованого мисливського карабіна, решта троє втекли.