ua en ru

Поліція затримала на хабарі полковника Генштабу ЗСУ

Поліція затримала на хабарі полковника Генштабу ЗСУ Фото: затримання хабарника (npu.gov.ua)

Також затримали працівника ліцею та директора підприємства

Упродовж минулої доби поліція затримала трьох хабарників, у тому числі полковника Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ). Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Він вимагав кошти від військовослужбовця, який проходить військову службу за контрактом. Його затримали під час одержання обумовленої суми хабара. Полковнику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

"За 5 тисяч доларів США службовець пообіцяв вплинути на прийняття позитивного рішення посадовцями Міністерства оборони України щодо відрядження військовослужбовця до миротворчої місії ООН", - повідомляють у Нацполіції.

Крім цього, на хабарі затримали заступника директора одного з навчальних закладів Дніпропетровської області, а у Львівській області - директора товариства, який вимагав неправомірну вигоду за видачу дозвільних документів для роботи на об’єктах з підвищеною небезпекою.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, 26 вересня чиновника головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України (МВС) затримали на хабарі.