ua en ru

Поліція затримала трьох підлітків, які пограбували ювелірний магазин на 850 тис. гривень

Поліція затримала трьох підлітків, які пограбували ювелірний магазин на 850 тис. гривень Фото: Нацполіція затримала грабіжників

Хлопцям по 19 років, вони проживали в Новограді-Волинському

У Новограді-Волинському Житомирської області 4 квітня троє молодих людей вчинили розбійний напад на ювелірний магазин і винесли звідти коштовності на суму 850 тис. гривень. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Житомирської області.

Хлопцям по 19 років, вони проживали в Новограді-Волинському.

"У приміщення ювелірки, де знаходилася одна продавчиня, увірвалися двоє чоловіків у масках. За словами працівниці закладу, один з них тримав у руках биту, інший - предмет, схожий на пістолет. Погрожуючи фізичною розправою, один із нападників битою розтрощив скло на вітрині, потім нападники вихопили лотки із золотом та втекли", - відзначають в повідомленні.

Відзначають, що одного з грабіжників поліція затримала 5 квітня в метрополітені Києва. Хлопець ніс габаритну сумку, що видалася підозрілою правоохоронцям. Він мав намір здати у столичному ломбарді награбоване. Двох його поплічників поліцейські також затримали, вони зізналися у розбої і пояснили свої дії бажанням розбагатіти.

altaltalt

Фото: місце пограбування

"Попередньо встановлено, що до злочину хлопці готувалися кілька місяців. Безпосередньо у день вчинення переодягнулися у під’їзді найближчого будинку, а потім, після нападу, спалили усі речі, сподіваючись тим самим знищити докази своєї причетності", - додають в поліції.

Подія була кваліфікована як розбійний напад (ст.187 Кримінального кодексу України). Зловмисникам може загрожувати від 8 до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в Донецькій області затримали бойовика, який скоїв розбійний напад у Слов'янську в 2014.