ua en ru

Поліція затримала росіянина, який був серед нападників на ювелірний магазин у Києві

Поліція затримала росіянина, який був серед нападників на ювелірний магазин у Києві Фото: затримання нападника (kyiv.npu.gov.ua)

Учасника розбійного нападу затримали в Одесі

Оперативники поліції Києва затримали одного з учасників розбійного нападу на столичний ювелірний магазин, внаслідок якого загинув охоронець. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на поліцію Києва.

За словами начальника Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрія Крищенка, правоохоронцям вдалося встановити свідків та зібрати деталі, що допомогло затримати одного із нападників. Він переховувався в Одесі.

"Затриманому 36 років, він - громадянин Російської Федерації. У 2013 році Шевченківським судом Києва його за скоєння розбійного нападу із застосуванням вогнепальної зброї було засуджено до 9 років позбавлення волі. Але вже в цьому році, як ми бачимо, він був на волі і здійснив черговий зухвалий напад. Слідство також буде встановлювати, на яких підставах він був достроково звільнений", - зазначив Крищенко.

У затриманого вилучили речові докази та інші сліди його злочинної діяльності. Також слідчі оголосили йому про підозру і затримали.

"Сьогодні (11 жовтня) суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство продовжує працювати над встановленням інших осіб, які скоїли цей розбійний напад", - сказав Крищенко.

Зазначимо, що напад на ювелірний магазин у Києві стався у серпні цього року. Тоді щонайменше троє зловмисників увірвалися в ювелірну крамницю та забрали цінності на велику суму. Вони також відкрили стрілянину. Зловмисники поранили охоронця, який від отриманих травм помер.