ua en ru

Поліція затримала 10 учасників заворушень біля суду в Одеській області

Поліція затримала 10 учасників заворушень біля суду в Одеській області Фото: поліція (РБК-Україна)

Серед затриманих і лідер одеської організації "Україна - це ми"

Поліція затримала 10 учасників заворушень біля Ширяївського суду в Одеській області. Про це повідомляє місцеве видання "Думская".

Зазначено, що серед затриманих і лідер одеської організації "Україна - це ми" Віталій Голодок.

Відзначається, що суддя Сергій Палій, проти діяльності якого виступали активісти, вийшов з будівлі і спробував непомітно зникнути. Його побачили і почали свистіти йому вслід, хтось навіть погнався за суддею, однак він швидко поїхав на своєму автомобілі.

altФото: мітинг біля будівлі суду

altФото: мітинг біля суду

При цьому у поліції повідомили, що за фактом розпочато кримінальне провадження.

"На теперішній час затримані більше 10 осіб, які розпилювали в обличчя працівників поліції сльозогінний газ із балончиків, завдавали правоохоронцям тілесних ушкоджень та кинули ємність із запалювальною сумішшю. За даними фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває", - підкреслюється у повідомленні відомства на Facebook.

Нагадаємо, у смт Ширяєве Одеської області суд закидали "коктейлями Молотова". Зазначалося, що у будівлі суду виник конфлікт між активістами одеської організації "Україна - це ми" і членами організації "За світле майбутнє". Так, активісти організації "Україна - це ми" під керівництвом Віталія Голодка і місцеві жителі прийшли з протестною акцією до будівлі суду, виступаючи проти діяльності судді Сергія Палія, який, на їхню думку, виносить незаконні рішення.