ua en ru

Поліція Ємену відкрила вогонь по демонстрантах

Поліція Ємену відкрила вогонь по демонстрантах, в результаті одна людина загинула, п'ятеро учасників антиурядових акцій були поранені. Поліцейські, намагаючись протидіяти ходу, відкрили вогонь і стали закидати камінням натовп, повідомляє РБК.
У сьогоднішньому марші протесту, який відбувся у столиці Ємену Сани, взяли участь декілька тисяч чоловік. Хода протестуючих стартувало біля університету Сані і попрямувало до будівлі міністерства юстиції. Основним гаслом маршу стала фраза "Народ хоче падіння режиму".
У той же час жителі г.Аден повідомляють про те, що з вулиць зникли представники служб безпеки. За свідченнями очевидців, невеликі групи мародерів грабують і спалюють урядові установи. Поліція і армія не втручаються в події.
В останні дні в Ємені масові заворушення знову почали набирати обертів на тлі подій в Єгипті. У Ємені протести тривають з середини січня 2011 р. Поки найбільш масова маніфестація за участю 16 тис. осіб пройшла на початку лютого 2011 р. в Сані і була успішно розігнана поліцією.
Президент Ємену Алі Абдулла Салех, відставки якого вимагають його противники, перебуває при владі вже протягом більше трьох десятиліть - з 1978 р. У 2006 р. він був переобраний на черговий семирічний термін. При цьому на розгляді парламентом країни перебував проект поправок до конституції, які дозволили б чинному президенту обіймати цю посаду довічно. Але під тиском опозиції президент пообіцяв розпочати реформи в країні і відмовився від участі у чергових президентських виборах, які пройдуть в 2013 р.