ua en ru

Поліція на хабарі затримала чиновника ДСНС в Хмельницькій області

Поліція на хабарі затримала чиновника ДСНС в Хмельницькій області Фото: в Україні знову затримали чиновника ДСНС на хабарі

Чиновник вимагав 11 тис. гривень за розміщення об'єктів торгівлі піротехнікою

У Хмельницькій області поліція на хабарі затримала начальника одного з відділів ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної поліції України.

Повідомляється, що чиновник вимагав та через посередників отримав 11 тис. гривень за вирішення питання щодо розміщення на ринку об'єктів торгівлі піротехнікою, а також за непритягнення до відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки. Поліція затримала його разом з посередниками в момент отримання від приватного підприємця неправомірної вигоди.

"Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна і з спеціальною конфіскацією. Зараз вирішується питання щодо затримання правопорушників у порядку ст. 208 КПК України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше чиновницю Одеської ОДА затримали за хабар у 1,5 млн гривень.