ua en ru

Поліція Волновахи затримала двох бойовиків ДНР

Поліція Волновахи затримала двох бойовиків ДНР Фото: бойовики самопроголошених "республік" (twitter.com/dubovoyslavyans)

Це був бойовик-"козак" і колишній мінометник самопроголошеної ДНР

Поліцейські Волновахи затримали бойовика-"козака" і колишнього мінометника самоназваної "Донецької народної республіки", повідомляється на сторінці у Facebook Головного управління Нацполіції в Донецькій області.

Перший, 37-річний місцевий житель Горлівки, у 2016 році проходив "службу" в мотострілецькій бригаді ДНР на посаді мінометника. А другий, 59-річний житель Донецька, у 2014-2015 роках перебував у складі "Козачого Союзу війська Донського" на посаді водія.

На початку 2017 року мінометник вирішив змінити діяльність і влаштуватися охоронцем у Києві. Горлівчанин сам розповів правоохоронцям про своє минуле, однак слідчим відділом поліції та місцевої прокуратурою було прийнято рішення не звільняти правопорушника від кримінальної відповідальності (згідно ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України).

Поліцейські Волновахи затримали бойовика-«козака» і колишнього мінометника «ДНР» Перший, місцевий житель Горлівки, ...

Опубліковано Головне Управління Національної поліції у Донецькій області 20 червня 2017 р.

За вказаними фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) і ч. 1 ст. 256 (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Військова прокуратура за 2015-2017 роки відкрила 50 кримінальних проваджень проти терористів "Донецькій/Луганській народних республік".