ua en ru

Поліція запевняє, що встановила всі обставини зникнення адвоката Грабовського

Поліція запевняє, що встановила всі обставини зникнення адвоката Грабовського Фото: Юрій Грабовський зник ще 9 березня

Повідомлення про зникнення юриста надійшло ще 9 березня

У поліції заявляють, що встановили всі обставини зникнення Юрія Грабовського - адвоката одного з двох затриманих російських ГРУшників Олександра Александрова. Усі зібрані матеріали передано Військовій прокуратурі для подальшого досудового розслідування, повідомляє прес-служба Національної поліції.

Зазначено, що 10 березня, після надходження до Голосіївського управління поліції Києва заяви від голови районного суду про втрату зв'язку з адвокатом Ю. Грабовським, поліцією було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК (умисне вбивство).

"Поліцейськими встановлено, що напередодні зникнення адвокат був у себе в офісі, а потім зник у невідомому напрямку. Водночас правоохоронцям стало відомо про несанкціоноване використання невідомими особистої сторінки Ю. Грабовського у соціальній мережі Facebook", - йдеться в повідомленні.

Під час досудового слідства правоохоронці провели обшуки за місцем проживання і роботи Грабовського, вилучили необхідні речі для проведення молекулярно-генетичних експертиз. Крім того, в якості свідків допитали осіб, із якими потерпілий працював, орендував офісне приміщення тощо.

"14 березня, на вимогу Генеральної прокуратури, всі зібрані матеріали були передані до Військової прокуратури для подальшого досудового розслідування. Відтак у керівництва Національної поліції викликають подив окремі заяви щодо некомпетентності працівників поліції, які здійснювали всі необхідні заходи для встановлення місцезнаходження Ю. Грабовського", - наголосили у відомстві.

Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що адвокат Юрій Грабовський був убитий насильницьким шляхом.