ua en ru

Поліція встановила причетних до заволодіння 50 млн гривень вкладів банку "Хрещатик"

Поліція встановила причетних до заволодіння 50 млн гривень вкладів банку "Хрещатик" Фото: банк "Хрещатик"

Причетнми до заволодіння вкладів банку визнані 16 осіб

Слідче управління Головного управління Національної поліції у місті Києві встановило причетність 16 посадових осіб до заволодіння коштами клієнтів ПАТ "КБ "Хрещатик". Про це повідомляє прес-служба київської поліції.

Повідомляється, що четверо фігурантів виробництва намагалися піти від відповідальності.

Кілька років слідчі проводили досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину організованою групою), ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1, 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Зараз за погодженням з прокуратурою міста Києва 16 посадовим особам повідомлено про підозру у вчиненні 172 епізодів протиправної діяльності, яка тривала більше трьох років.

Діючи в складі організованої групи, зловмисники заволоділи грошовими коштами клієнтів банку на загальну суму понад 50 млн гривень. Слідство встановило десятки незаконних схем присвоєнь, серед яких - використання клієнтських депозитів для власних потреб.

В даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні закінчене, обвинувальний акт направлено до суду. Щодо чотирьох затриманих, то зараз їм повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів планує на цьому тижні продаж активів 48 банків, які ліквідуються, на загальну суму 4,03 млрд гривень.
Серед них - банк "Хрещатик".