ua en ru

Поліція повідомила подробиці загибелі школяра від гранати у Вугледарі

Поліція повідомила подробиці загибелі школяра від гранати у Вугледарі Фото: місце вибуху

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження

У поліції повідомили подробиці загибелі 12-річного хлопця, який підірвався на гранаті у місті Вугледар Донецької області 11 березня 2017 року. За цим фактом відкрито кримінальне провадження, повідомляє прес-служба обласної поліції.

Наразі відомо, що діти йшли додому зі школи мистецтв. Дорогою 12-річний Назар знайшов гранату.

"Він почав розкручувати її, поглянув, що всередині. Закрутив. Він подумав, що це запальничка, а я ж попереджав, казав йому, що це граната. Він все одно думав, що це запальничка, хотів потягнути за чеку, щоб побачити вогонь. Я відвернувся та швидко пішов. А у нього граната вибухнула у руках, мене оглушило, я побіг додому", - розповів друг загиблого Дмитро, який навчається у 4 класі.

altaltalt
Фото: у Вугледарі 12-річний хлопчик підірвався на гранаті

Зазначено, що від важких поранень дитина померла на місці. Вдома на нього чекали 11-річний брат та мати, яка самотужки виховує синів.

За фактом загибелі дитини відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу з приміткою нещасний випадок. Перевірка обставин загибелі дитини триває.

Як повідомили в поліції, з початку бойових дій у Донецькій області в результаті необережного поводження з вибухонебезпечними предметами постраждало 11 дітей - 5 загинуло, 6 отримали поранення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Вугледарі (Донецька область) внаслідок вибуху загинула дитина.