ua en ru

Поліція повідомила про підозру п'ятьом бойовикам в Донецькій області

Поліція повідомила про підозру п'ятьом бойовикам в Донецькій області Фото: новини АТО

Поліція Донецькій області задокументовала злочинну діяльність громадян

Поліція Донецької області повідомила про підозру у злочинній діяльності п'ятьох бойовиків, які співпрацювали з ДНР і ЛНР. Про це повідомив керівник облуправління Нацполіції В'ячеслав Аброськін в Facebook.

"Протягом 2014-2015 років ці пройдисвіти вчиняли правопорушення у складі НВФ на території Донецької області", - зазначив він.

Наголошується, що серед тих, хто отримав підозру - громадянин 1992 р., житель Костянтинівського району, який у складі батальйону ЛНР брав участь у бойових діях біля Щастя, і четверо громадян - 1979, 1987, 1984 і 1986 р., які здійснювали пропускний режим на блокпостах і в Краматорську, Слов'янську та на території області.

"Перші підсумки за новорічні свята по документуванню злочинної діяльності так званих "борців" за "ДНР" і "ЛНР". Протягом 2014-2015 років ці пройдисвіти вчиняли правопорушення у складі НВФ на території Донецької області. Мирні жителі Краматорська, Слов'янська, Костянтинівки можуть дізнатися у них активних учасників проросійських мітингів, під час яких відбувалися захоплення адміністративних будівель органів місцевої влади", - написав він.

Повідомляється, що кожному з них повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України.

Нагадаємо, спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) зафіксувала проведення навчань із застосуванням бойової зброї у самопроголошеній Луганської народній республіці.