ua en ru

Поліція повідомила екс-голові одного з банків про підозру у розтраті 400 млн гривень

Поліція повідомила екс-голові одного з банків про підозру у розтраті 400 млн гривень Фото: українська поліція (РБК-Україна)

Правоохоронці викрили схему, за якою з банку вивели сотні мільйонів гривень

Колишньому голові правління одного з банків повідомили про підозру у розтраті 400 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні Національної поліції у Facebook.

Повідомляється, що поліція викрила злочинну схему, за якою були незаконно виведені з банку сотні мільйонів гривень.

"Будучи на посаді голови правління фінустанови, чиновник прийняв рішення про відкриття ряду компаній кредитних ліній без отримання застави, що суперечило політиці банку. Крім того, правоохоронці звернули увагу на те, що всі кредити надавались підприємствам на короткий термін - терміном до одного року", - йдеться в повідомленні.

За даним фактом було порушено кримінальну справу. В ході слідства встановлено, що суспільства-позичальники - фіктивні, а громадяни - підставні особи. В результаті злочинних дій банківській установі було завдано збитків майже на 400 млн гривень. Оперативники довели причетність до злочину колишнього топ-менеджера банку.

"Екс-голові правління слідчі повідомили про підозру у ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Слідство триває.

КИЇВ: колишнього Голову правління банку поліція підозрює у розтраті майже 400 мільйонів гривень Оперативники Управління...

Опубліковано Департамент захисту економіки Національної поліції України 26 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ повідомило про підозру затриманому екс-чиновнику Генпрокуратури.