ua en ru

Поліція Швеції розсекретила статистику злочинності серед мігрантів

Поліція Швеції розсекретила статистику злочинності серед мігрантів Фото: біженці

За останні 3 місяці 2015 було зареєстровано понад 5 тисяч правопорушень, скоєних знову прибулими в країну мігрантами

За останні три місяці 2015 року в Швеції було зареєстровано понад 5 тисяч правопорушень, скоєних знову прибулими в країну мігрантами. Про це повідомляє глава поліції Дано Еліассон, передає газета Svenska Dagbladet.

На думку правоохоронних органів, злочинів, скоєних біженцями, насправді значно більше. Багато що просто не враховано в даній статистиці. Поліцію також непокоїть ситуація в притулках для біженців.

"Заворушення в центрах для біженців дедалі більше потребують нашої уваги. Я стурбований цим розвитком подій. Боюся, що ситуація ускладниться", - зазначив глава поліції Дано Еліассон.

Згідно зі статистикою, за останні три місяці 2015 року в притулках для біженців зареєстровано 37 спроб самогубств, 42 випадки, коли мігрантів оголошували "психічно хворими", 96 - пропажі людей і три смерті.

Зазначимо, шведська поліція отримала директиву не розголошувати інформацію, що стосується злочинності серед рекордного числа мігрантів, які приїхали в королівство в минулому році, - випадків насильства, погроз, підпалів та інших видів правопорушень, де підозрюваними, жертвами або свідками ставали біженці.

Всі ці справи отримували код "291" і розглядалися як матеріал, що не підлягає розголосу. Тепер же після критики з боку громадськості в розпорядження журналістів потрапили дані по цих справах.

Нагадаємо, у 2015 році у Швеції попросили притулку 163 тис. осіб, що є найвищим показником на душу населення в Європі.

Влада країни має намір депортує з Швеції близько 80 тис. осіб, попросили притулку, чиї заявки були відхилені.