ua en ru

Поліція Шрі-Ланки заарештувала 114 громадян Китаю за звинуваченням у валютних махінаціях

Поліція Шрі-Ланки заарештувала як мінімум 114 осіб, яких звинувачують у валютних махінаціях. Операція проводилася в столичному регіоні, всі заарештовані - громадяни Китаю, які перебували в країні за туристичними візами, передає France 24.

"Заарештованим висунуто звинувачення відповідно до закону по боротьбі з кібер-злочинами", - повідомив журналістам представник захисту. Він уточнив, що, за версією слідства, всі заарештовані проводили незаконні валютні операції за допомогою інтернету і електронних систем.

Варто відзначити, що ключову роль в операції зіграла поліція і міністерство внутрішніх справ Китаю. Правоохоронні органи протягом тривалого часу передавали необхідні дані про злочинну організацію ланкійським колегам, після чого місцева прокуратура використовувала її як доказову базу.

"Злочинці займалися обманом своїх же співвітчизників. Вони отримували гроші своїх жертв, а потім виводили на рахунки в Шрі-Ланці", - повідомив суперінтендант поліції Шрі-Ланки Прішанта Джаякоді.

Читайте також: Валютних міняйл в Україні перевірить міліція: по місцях незаконної торгівлі готуються спеціальні рейди, - джерело