ua en ru

Поліція Риги затримала зловмисника, який зруйнував виставку про Майдан

Поліція Риги затримала зловмисника, який зруйнував виставку про Майдан Фото: зловмисники зруйнували виставку про Майдан

Другого хулігана продовжують шукати

Поліція Риги затримала 22-річного чоловіка, який напередодні зруйнував експозицію виставки "Люди Майдану". Про це повідомляє видання Delfi з посиланням на прес-секретаря Держполіції Тома Садовскіса.

"Чоловіка затримали за місцем проживання, в Пардаугаві, в ніч на середу і помістили в ізолятор короткочасного затримання. У четвер поліція попросить суд застосувати до нього арешт. Другого хулігана продовжують шукати", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, автор виставки - фотограф Сергій Мельников розповів, що зловмисники були на виставці двічі. Днем двоє молодих чоловіків зіпсували чотири експонати і порізали прапор, знявши свої дії на мобільний телефон. За словами Андрія Анцанс, який в той момент наглядав за експозицією і став очевидцем події, обидва чоловіки потім відправилися геть по вул. Елізабетес, по парку і Кр. Барона, а помітивши "хвіст", побігли. А вночі, коли за виставкою наглядав сам Мельников, до неї під'їхала автомашина з прихованими номерними знаками. Чоловіки помітили фотографа і поїхали.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в понеділок працівники поліції Центрального ділянки міста Риги отримали інформацію про те, що якісь люди зруйнували експозицію виставки "Люди Майдану", яка знаходилася на бульварі Брівібас, біля будівлі уряду. За цим фактом було розпочато кримінальний процес про хуліганство. У поліції також з'явилася фотографія одного з чоловіків, які розгромили виставку.