ua en ru

Поліція розслідує протиправні дії відносно дитини в притулку Одеси

Поліція розслідує протиправні дії відносно дитини в притулку Одеси Ілюстративне фото (Security Service of Ukraine)

Правоохоронці встановили, що в притулку імовірно 16-річний вихованець згвалтував неповнолітню

Поліція розслідує протиправні дії відносно неповнолітньої дитини в притулку Одеси. Про це йдеться у повідомленні на сайті Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Як зазначається, у вересні один із працівників притулку повідомив поліції, що один з вихованців ходить перед іншими дітьми в оголеному виді. Правоохоронці встановили, що вказаний факт мав місце наприкінці серпня. Вихованця, про якого йде мова, вже перевели до спеціального медзакладу.

Крім того, поспілкувавшись із дітьми та співробітниками притулку, правоохоронці встановили, що "імовірно мав місце факт зґвалтування 16-річним вихованцем неповнолітнього". Разом з тим, опитати постраждалу дитину правоохоронцям не вдалося, оскільки персонал притулку перевів її до аналогічного закладу в інший регіон країни.

Наразі за вказаним фактом порушено справу за ч.3 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом), а також за за ч. 1 ст. 396 (приховування злочину) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в ніч на 2 вересня в центрі Києва за адресою бульвар Шевченка, 1 поліцейські зафіксували факт зґвалтування молодої дівчини невідомим. Крім того, повідомлялося, що у Києві у Дніпровському районі зловмисник зґвалтував і пограбував свою жертву.