ua en ru

Поліція розкрила схеми несплати митних зборів з використанням "гуманітарних" вантажів

Поліція розкрила схеми несплати митних зборів з використанням "гуманітарних" вантажів Фото: поліція викрила махінації з "гумманитаркой" (РБК-Україна)

За виявленими фактами відкрито 25 кримінальних справ

Працівники департаменту захисту Національної економіки поліції України виявили кілька схем ухилення від сплати митних платежів допомогою переміщення так званих "гуманитарных" вантажів. Про це повідомляє прес-служба поліції на сторінці відомства у Facebook.

"Співробітники департаменту супроводжують 25 кримінальних проваджень, відкритих за фактами махінацій з гуманітарною допомогою. Викрито кілька схем, які використовували зловмисники для уникнення обов'язкових митних платежів до держбюджету", - йдеться в повідомленні.

Поліція викрила схеми «гуманітарних» вантажів, що використовувались для ухиляння від сплати митних зборів Співробітник...

Опубліковано Національна поліція України 10 серпня 2017 р.

Так, найбільш поширеним варіантом ввезення вантажу був ввезення гуманітарної допомоги для комерційних цілей. Не так часто використовувався варіант ввезення нової продукції під виглядом "гуманитарки".

Для забезпечення своєї діяльності зловмисники створювали благодійні фонди на підставних осіб, вносили у документи фіктивну інформацію про кінцевих отримувачів вантажу і самому вантаж.

За допомогою зазначених схем на територію України ввозилися найрізноманітніші товари, аж до військової форми.

Нагадаємо, у Борисполі затримали заступника директора Одеського НПЗ за фіктивний реекспорт нафтопродуктів.