ua en ru

Поліція розкрила злочинну схему переправлення моряків через держкордон України

Поліція розкрила злочинну схему переправлення моряків через держкордон України Фото: переправлення моряків

Злочинцям загрожує від 7 до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Управління поліції в Автономній Республіці Крим, спільно з прокуратурою АРК та Одеським прикордонним загоном Південного регіонального управління ДПС України викрили злочинців, які протягом 2 років незаконно переправляли моряків через держкордон. Про це повідомили в прес-службі прокуратури АРК.

"Члени організованої злочинної групи протягом 2015-2017 років організували канал незаконного переправлення осіб (моряків) через державний кордон України, а саме - через закриті пункти пропуску на тимчасово окупованій території півострова Крим", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, 9 травня 2017 в Одесі і Херсоні провели обшуки за місцем діяльності вказаної групи осіб, а також місцем проживання організатора і 2 виконавців. Під час обшуку були вилучені документи і предмети, що підтверджують протиправні дії.

altalt

Фото: предмети, вилучені під час обшуку

Так, у зловмисників виявили печатки, штампи, кліше, у тому числі російських підприємств, фальшиві перепустки, а також - грошові кошти. За 2 роки група незаконно переправила близько сотні жителів Херсонської та Одеської областей тимчасово закриті через КПП держкордону.

В даний момент вирішується питання про повідомлення учасникам організованої групи про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

altalt

Фото: фальшиві печатки і штампи, виявлені при обшуку

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві СБУ викрила підпільну друкарню, яка займалася виготовленням підроблених документів для самопроголошених "Донецької/Луганської народних республік", а також російських спецслужб.