ua en ru

Місцеві вибори: поліція працює в посиленому режимі

Місцеві вибори: поліція працює в посиленому режимі Фото: поліція (facebook.com/UA.National.Police)

Із запізненням відкрилися 2 дільниці, ще одна - закрилася через виявлену неточність у бюлетенях

Сьогодні, 29 жовтня 2017 року, Національна поліція працює в посиленому режимі, забезпечуючи охорону виборчих дільниць та правопорядок поблизу них у зв’язку з проведенням місцевих виборів. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"Станом на 9:00 відкрито 1919 виборчих дільниць. Дві з дільниць відкрилися з запізненням: у селі Чайковичі Самбірського району Львівської області та в селі Матусів Шполянського району Черкаської області. Невчасне відкриття дільниць пов’язане з повторним перерахунком виборчих бюлетенів. Нині не працює одна виборча дільниця - в селі Софіївка Білозерського району Херсонської області. Члени комісії встановили відсутність у виборчих бюлетенях прізвища одного з кандидатів", - йдеться в повідомленні.

Водночас, за даними відомства, в період проведення виборчої кампанії до територіальних органів поліції надійшло 71 повідомлення про події, пов’язані з цим процесом.

"За результатами перевірки цих повідомлень слідчими підрозділами відкрито 6 кримінальних проваджень. Два з них відкрито у зв’язку з надходженням інформації про можливий підкуп виборців шляхом роздачі так званих "продуктових наборів" - у Кілійському районі Одеської області та в Хмельницькому районі Хмельницької області. За всіма фактами проводиться перевірка", - доповіли в поліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 29 жовтня 2017 року проходять вибори у 201 об’єднаній громаді у 24 областях України. Голосування розпочалося з 08:00 і триватиме до 20:00 неділі.