ua en ru

Поліція проведе перевірку щодо затягування розслідування пожежі у таборі "Вікторія"

Поліція проведе перевірку щодо затягування розслідування пожежі у таборі "Вікторія" Фото: табір "Вікторія" (УНІАН)

Захисник постраждалих відзначила недбале ставлення поліції до пошуку доказів

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов доручив очільнику обласної поліції Дмитру Головіну провести службову перевірку по факту затягування розслідування загибелі дітей на пожежі у таборі "Вікторія", передає "Укрінформ".

Адвокат постраждалих Тетяна Сябровець зазначила, що кримінальне провадження за ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу було розпочато тільки в серпні 2018 року, тобто майже через рік після трагедії у "Вікторії". Це, на думку захисника, свідчить про нехтування слідчими посадовими інструкціями. Юрист також відзначила недбале ставлення до пошуку доказів: через рік інші експерти, яких залучили батьки загиблих дітей, знайшли на згарищі зуби, фрагмент щелепи, безліч фрагментів кісток. Досі не виконані три експертизи.

У свою чергу керівник Слідчого управління обласної поліції Сергій Шайхет відповів, що розслідування за ознаками ст. 135 ведеться з самого початку, але доказів поки що не знайдено, і немає висновків трьох експертиз, тому "потрібно ще два місяці почекати".

У зв'язку з цим голова ОДА доручив Шайхету невідкладно провести службову перевірку за фактами затягування слідчими та експертами розслідування резонансного кримінального провадження.

Нагадаємо, на початку вересня у рамках розслідування трагедії у дитячому таборі "Вікторія" прокуратура оголосила про підозру директору підприємства, яке було підрядником при реконструкції у таборі.

Як писало РБК-Україна раніше, прокуратура Одеської області 8 травня 2018 року повідомила про підозру директору табору "Вікторія" та його заступнику в заволодінні коштами співробітників табору.