ua en ru

Поліція Прикарпаття розшукує депутата міськради і його спільника за 1,5 млн гривень хабара

Поліція Прикарпаття розшукує депутата міськради і його спільника за 1,5 млн гривень хабара Фото: виявлення хабара (www.npu.gov.ua)

Під час отримання хабара спільник депутата втік з частиною грошей

Поліція Івано-Франківської області оголосила у розшук депутата однієї з міських рад Прикарпаття та його спільника, яких викрили на хабарі у 50 тис. євро (майже 1,5 млн гривень). Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на поліцію Івано-Франківської області.

Правоохоронці встановили, що депутат однієї із міських рад та колишній працівник правоохоронного органу налагодили корупційну схему за вирішення земельних питань. За виділення чи надання в оренду земельних ділянок ділки вимагали певну суму грошей.

В одному із таких епізодів за вирішення земельного питання на користь комерційної структури депутат і його спільник вимагали від представника фірми 50 тисяч євро. В обмін депутат обіцяв винести на розгляд сесії міської ради та у подальшому сприяти прийняттю рішення про надання компанії в оренду землі під будівництво заводу по переробці відходів.

За даними слідства, депутат висунув умову - гроші представник фірми повинен залишити у заздалегідь обумовленому місці. Аби поліція не викрили депутата, він залучив до злочинної схеми посередника - колишнього працівника правоохоронного органу. Саме він мав забрати гроші після того, як питання надання землі мало бути вирішене.

Коли спільник депутата забирав гроші у лісосмузі, поліцейські Івано-Франківської області спробували затримати фігуранта.

"Останній, зрозумівши, що викритий правоохоронцями, здійснив спробу наїзду на поліцейських та втік з місця події. Під час втечі останній "скинув" кошти у придорожню лісосмугу", - зазначили в поліції.

Правохоронці оглянули пакунок із грошима та виявили виявили відсутність 106 тисяч гривень від загальної суми. Це дає підстави вважати, що посередник залишив ці гроші собі для подальшої можливості переховуватися від поліції.

Фото: виявлення хабара (www.npu.gov.ua)

Також правоохоронці провели обшуки у приміщенні міської ради та виявили і вилучили речові докази, які підтверджують злочинну діяльність депутата. Наразі поліція розшукує фігурантів корупційної схеми.

За інформацією прокуратури області, йдеться про депутата міста Городенки.

"Слідчим суддею задоволено клопотання прокуратури та надано дозвіл на затримання депутата та посередника з метою їх приводу до суду для розгляду клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - додали у прокуратурі.

Поліція Прикарпаття розшукує депутата міськради і його спільника за 1,5 млн гривень хабара

Фото: розшукувані депутат та його посередник (npu.gov.ua)

Нагадаємо, 6 жовтня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили прокурору ГПУ, викритому напередодні на отриманні 15 тисяч доларів неправомірної вигоди, про підозру.