ua en ru

НАБУ повідомило про підозру затриманому на хабарі прокурору ГПУ

НАБУ повідомило про підозру затриманому на хабарі прокурору ГПУ Ілюстративне фото (nabu.gov.ua)

Підозрюваний вимагав 20 тис. доларів за укладення угоди про визнання винуватості з двома особами

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) сьогодні, 6 жовтня, повідомили прокурору ГПУ, викритому напередодні на отриманні 15 тисяч доларів неправомірної вигоди, про підозру. Про це передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу НАБУ у Facebook.

Як зазначається, прокурору ГПУ повідомлену про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою").

Як встановило слідство, посадовець ГПУ, старший прокурор групи прокурорів в одному з кримінальних проваджень, вимагав 20 тис. доларів за укладення угоди про визнання винуватості з двома особами, підозрюваними у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 307 КК України, на умовах призначення покарання та звільнення від його відбування з випробуванням.

НАБУ повідомило про підозру затриманому на хабарі прокурору ГПУ

У разі відмови від "пропозиції" старший групи прокурорів погрожував підозрюваним покаранням у вигляді позбавлення волі на строк 11-12 років.

"За умовами "угоди", 20 тис. доларів старшому групи прокурорів мали бути сплачені двома траншами. Перший - 15 тис. доларів, як завдаток, решта - перед скеруванням до суду укладених між ним як прокурором у кримінальному провадженні та підозрюваними угод про визнання винуватості", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в п'ятницю, 5 жовтня, співробітники НАБУ затримали на хабарі в 15 тисяч доларів прокурора ГПУ.