ua en ru

Поліція відкрила справу за фактом зникнення стародруків з львівської галереї

Поліція відкрила справу за фактом зникнення стародруків з львівської галереї Фото: львівська поліція відреагувала на зникнення цінностей

З львівської галереї зникли цінні стародруки і рукописи

Поліція відкрила справу за фактом зникнення стародруків і рукописів на десятки мільйонів доларів з львівської галереї. Про це йдеться в повідомленні поліції Львівської області.

“У результаті проведення перевірки наявності предметів зберігання в Музеї мистецтва староукраїнської книги Львівської національної галереї мистецтв ім. Возницького уповноваженою до цього комісією виявлено факт відсутності значної кількості стародруків і рукописів, які мають художню та матеріальну цінність", - йдеться в заяві галереї.

Повідомляється, що за даним фактом відкрито кримінальну справу за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з львівської галереї зникли стародруки на десятки мільйонів доларів.