ua en ru

Поліція відкрила справу за фактом нападу на Найєма у Києві

Поліція відкрила справу за фактом нападу на Найєма у Києві Фото: напад на Найєма (РБК-Україна)

Невідомого, який вдарив Найєма, розшукують

Столична поліція розпочала кримінальне провадження за фактом нападу на депутата Верховної ради Мустафу Найєма, передає прес-служба відомства.

"Подію, під час якої нардеп отримав тілесні ушкодження, кваліфікують як хуліганство. Трьох активних учасників доставили до управління поліції", - сказано у повідомленні.

Так, кримінальне провадження розпочате за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

Зазначається, що конфлікт виник на Бессарабській площі у Шевченківському районі столиці.

"До чергової частини Шевченківського управління поліції зателефонував народний депутат та повідомив, що між ним та невідомими виник конфлікт. На місце негайно прибули наряди патрульних поліцейських та слідчо-оперативна група територіального відділу поліції", - зазначили у поліції.

Так, правоохоронці встановили, що потерпілий парламентар рухався у власному автомобілі в напрямку Бессарабської площі. На дорозі його підрізав Mercedes, почалася сварка. У цей момент до них під‘їхав автомобіль BMW.

"У ході конфлікту один із незнайомців вдарив нардепа в обличчя. Зловмисники з місця події зникли. Для розшуку автомобілів правоохоронці ввели план "перехоплення", тож невдовзі розшукуваний "Мерседес" знайшли, а неподалік затримали трьох осіб, які брали участь у конфлікті, їх доставили до управління поліції. Чоловіка, який вдарив нардепа, розшукують", - розповіли у прес-службі.

Нагадаємо, раніше голова патрульної поліції Києва Юрій Зозуля зазначав, що правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних у нападі на Найєма.