ua en ru

Поліція вже відкрила 23 кримінальні провадження за фактом кібератаки

Поліція вже відкрила 23 кримінальні провадження за фактом кібератаки Фото: хакерська атака (cybercrime.gov.ua)

Ще по 47 фактах вирішується питання щодо внесення відомостей до ЄРДР

У Національній поліції вже розпочато 23 кримінальні провадження за фактами хакерської атаки на державні та приватні установи. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"На даний час уже розпочато 23 кримінальні провадження за фактами несанкціонованого втручання в електронно-обчислювальні системи як державних так і приватних установ, організацій, підприємств (ст. 361 Кримінального кодексу). Ще по 47 фактах вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, нині спеціалісти Департаменту кіберполіції та СБУ, інших профільних служб та компанії Cisco займаються розробленням дескриптора, який дозволить розшифрувати уражені файли.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Депаратмент кіберполіції Національної поліції України звертається до всіх спеціалістів із проханням допомогти в боротьбі з вірусом-вимагачем "Petya".

Загалом за час хакерської атаки до української кіберполіції вже надійшла понад одна тисяча повідомлень про незаконне втручання в роботу комп’ютерних мереж.