ua en ru

Поліція знайшла зброю біля наметового містечка під Радою

Поліція знайшла зброю біля наметового містечка під Радою Фото: наметове містечко (УНІАН)

Поліція виявила пістолет, ніж та телескопічну палицю

Поліція виявила зброю на фільтраційних пунктах біля наметового містечка під Верховною радою. Про це йдеться в повідомленні поліції.

"У одного чоловіка виявили пістолет з затертими номерами і серією, у двох інших - ніж і телескопічну палицю. На місці подій працюють слідчо-оперативні групи", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що при проведенні фільтраційних заходів увагу співробітників поліції привернув чоловік. При огляді поліція виявила в уродженця Вінницької області пістолет з "збитими" серією та номером.

Крім того, на іншому пункті поліцейські виявили чоловіка, у якого знайшли ніж, ще в одного - телескопічну палицю, а у жінки - газовий балончик і піротехніку.

Зазначено, що зброю вилучено для проведення експертизи. Зараз вирішується питання про порушення кримінальних проваджень за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, з 17 жовтня біля парламенту стоїть наметове містечко, а протестувальники вимагають скасувати недоторканність народних депутатів, створити антикорупційний суд, змінити виборче законодавство і прийняти закон про імпічмент президента. В кінці листопада в центрі Києва під будівлею Верховної Ради України згорів намет протестувальників, постраждалих в результаті інциденту немає.