ua en ru

Поліція Нью-Йорка заарештувала 14 учасників акції "Окупуй Уолл-Стріт"

Поліція м. Нью-Йорка в черговий раз провела арешти учасників акції "Окупуй Уолл Стріт", повідомляє Reuters. Всього в поліцейських ділянках виявилося 14 демонстрантів. До стандартних антикапіталістичних гасел демонстрантів додалися вимоги приборкати жорстокість поліції щодо демонстрантів. Арешти перших десяти активістів відбулися протягом першої години заходу. Їм пред'явлені стандартні звинувачення в порушенні порядку і опорі вимогам поліції.

Відзначимо, що після введення судової заборони на організацію наметових таборів, учасники акції "Окупуй Уолл-Стріт" перейшли до тактики організації "антикапіталістичних суботників", тобто проводять масові заходи своїх прихильників щосуботи.

Нагадаємо, глобальний рух "Окупуй" зародився на початку вересня 2011 р. в м. Нью-Йорк на хвилі акції "Окупуй Вол-стріт". Вимоги демонстрантів зводяться до більшої соціальної відповідальності великих корпорацій і банків, які багатіють, в той час як життя "99% інших громадян стає все важчим". Крім США рух отримав істотну підтримку в Канаді, Великобританії, Німеччини та Італії.

Найбільш масові протести під гаслом "Захопи Уолл-стріт", крім Нью-Йорка, пройшли в Каліфорнії - в Лос-Анджелесі і Окленді - проте останнім часом антикапіталістичні активісти не влаштовували гучних акцій.

Незабаром хвиля протестів під гаслом "Захопи" накрила світ в глобальному масштабі. Протести проти отримання надприбутків великими компаніями і банками пройшли в Німеччині, Франції, Великобританії.