ua en ru

Поліція назвала причину вибуху автомобіля в Ізмаїлі

Поліція назвала причину вибуху автомобіля в Ізмаїлі Фото: співробітники Національної поліції (facebook.com/odesapolice)

Інцидент стався 7 серпня в місті Ізмаїл

Фахівцями вибухотехнічної служби попередньо встановлено, що 7 серпня в місті Ізмаїл в автомобілі співробітника кримінальної поліції вибухнув саморобний вибуховий пристрій. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції в Одеській області в Facebook.

Повідомляється, що саморобний вибуховий пристрій виготовлено на основі гранати Ф-1.

Вилучені з місця події осколки і фрагменти вибухового пристрою направлені на експертне дослідження.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією кримінального злочину, передбаченого ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Так, зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 7 серпня на вулиці Нахімова в Ізмаїлі Одеської області вибухнув автомобіль. Автомобіль належав співробітникові кримінальної поліції. В результаті вибуху постраждали жінка і дитина поліцейського.

Повідомляється, що вибух стався близько 19 годин у дворі будинку сім'ї. У момент події правоохоронець сів у машину, а його дружина з дитиною тільки підходили до неї. При цьому він не отримав жодних травм. У жінки - перелом і рани від осколків скла, дівчинку теж поранило осколками.