ua en ru

Поліція почала кримінальне переслідування латвійця за спробу участі в конфлікті на Донбасі

Поліція почала кримінальне переслідування латвійця за спробу участі в конфлікті на Донбасі Фото: Артем Скрипник (ok.ru)

Латвієць підозрюється в спробі готувався до оправці на Донбас

Поліція безпеки (ПБ) розпочала кримінальне переслідування латвійського громадянина за спробу протиправного участі у збройному конфлікті на сході України. Про це передає видання DELFI.

Зокрема, ПБ почала кримінальне переслідування у відношенні громадянина Латвії Артема Скрипника, який підозрюється в спробі протиправного участі у збройному конфлікті на сході України і спробу вступити до лав організації з метою вчинити особливо небезпечний злочин проти держави.

За ці дії передбачена кримінальна відповідальність за 4-ї частини 15 статті 1-ї частини 89.1 статті 77.1 статті Кримінального закону.

Як повідомляється, в ході розслідування, яке провела ПБ встановлено, що цей чоловік намагався увійти до складу базується на сході України злочинної організації, створеної з метою брати участь у збройному конфлікті на сході України.

З урахуванням отриманих доказів слідчий вирішив запропонувати розпочати кримінальне переслідування та передати матеріали справи прокуратурі.

Цей чоловік раніше вже потрапляв у поле зору ПБ, і ПБ пропонувала почати його кримінальне переслідування за протиправне участь у збройному конфлікті за кордоном.

Як повідомлялося, раніше ПБ початку п'ять кримінальних процесів стосовно дев'яти осіб, які брали участь в конфлікті на Україні і діяли у злочинних організаціях. Затримати поки вдалося тільки жителя Даугавпілса Артема Скрипника, якого суд першої інстанції виправдав. У листопаді 2017 року ПБ знову затримала його за повторну спробу протиправного участі у збройному конфлікті на сході України.