ua en ru

Поліція Мюнхена перевіряє обставини вандалізму на могилі Бандери

Поліція Мюнхена перевіряє обставини вандалізму на могилі Бандери Фото (screenshot): наруга над могилою Степана Бандери

За результатами перевірки буде ухвалене рішення щодо можливого порушення кримінальної справи

Поліція Мюнхена (Німеччина) проводить перевірку ймовірного акту наруги над могилою Степана Бандери з боку британського пропагандиста Грема Філіпса. Про це повідомили у прес-службі мюнхенської поліції, передає РБК-Україна з посиланням на DW.

Британський громадянин Грем Філіпс, відомий антиукраїнськими провокаціями і пропагандистськими сюжетами, оприлюднив 15 жовтня на каналі Youtube відео, де він зриває український прапор з хреста на могилі і прикріплює напис "Тут похований український нацист Степан Бандера".

Українські дипломати у Німеччині звернулися до правоохоронців із проханням відреагувати на цей акт вандалізму.

"У зв’язку із великим суспільним резонансом та численними запитами ЗМІ щодо здійснення громадянином Великобританії Гремом Філіпсом акту вандалізму на могилі Степана Бандери в Мюнхені інформуємо, що 15 жовтня генконсульство невідкладно зв’язалося з управлінням поліції Мюнхена з інформацією про зазначений інцидент та проханням про відповідне реагування, в результаті чого було відкрито справу та здійснено необхідні оперативно-слідчі та процесуальні дії", - зазначили в генконсульстві.

Як зазначається, за результатами перевірки інциденту буде ухвалене рішення щодо можливого порушення кримінальної справи.

Згідно з Кримінальним кодексом Німеччини плюндрування могили вважається злочином, за який передбачається покарання у вигляді грошового штрафу або позбавлення волі до трьох років.

Нагадаємо, у Львові на території Личаківського цвинтара стався вибух.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін категорично засудив акт вандалізму, що стався біля польського Меморіалу орлят у Львові.